Ksiegarnia NOT FB
KATEGORIE
POWIADAMIACZ
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach wpisz swój email.




 
okladka
ISBN: 9788324665105
Tytuł: Kwalifikacja E.14 cz.2 Tworzenie i administrowanie bazami część
Autor: Pokorska
Wydawca : HELION
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 290
Format: B5
Oprawa: Miękka


IlośćCenaWartość
dodaj

powrót

Technik informatyk nie jest zwykłym użytkownikiem komputerów. Jeśli uczeń wybiera szkołę o takim profilu, z czasem staje się prawdziwym komputerowym ekspertem. Kwalifikacja E.14. dotyczy tematów związanych z tworzeniem aplikacji internetowych oraz projektowaniem i tworzeniem baz danych. Pierwszy podręcznik z tej serii zawierał wiedzę z zakresu projektowania i tworzenia stron internetowych. Drugi, Tworzenie baz dancyh i administrowanie bazami, wyjaśnia zasady projektowania baz danych i zarządzania tymi bazami. Podręcznik jest zgodny z najnowszą podstawą programową. Dzięki realizacji zawartych w nim zadań uczniowie zaczną bez problemu identyfikować terminy związane z relacyjnymi bazami danych, będą stosować zasady normalizacji tabel oraz poznają funkcje programu MS Access. Przyszli technicy informatycy poznają pojęcia związane z architekturą systemów bazodanowych. Nauczą się także instalować i konfigurować serwery baz danych oraz nimi zarządzać. Informacje dotyczące języka SQL ułatwią im tworzenie bazy danych oraz pozwolą na odczytywanie i modyfikowanie zawartych w niej danych, a także kontrolowanie dostępu do nich. Uczniowie zapoznają się też z zasadami stosowania transakcji, procedur składowych oraz wyzwalaczy. Podręcznik składa się z sześciu części, a jego budowa pozwala na realizowanie treści programowych w sposób wybrany przez nauczyciela.
 
POLECAMY
okladka_polecana
BRR 4 kw 2017 Biuletyn cen robót remontowo-budowlanych oraz zabyt4 kwartał 2017

cena: 42.00 PLN
więcej
okladka_polecana
Testy i zadania praktyczne technik informatyk egzamin zawodowy kwalifikacje E.13

cena: 34.80 PLN
więcej
okladka_polecana
Montaż zbrojenia w deskowniach

cena: 23.20 PLN
więcej

Copyright KadetSoft. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Jak zamawiać | Kontakt